U trendu

Jeremić: Lider DF Milan Knežević žrtva političkog progona

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da je lider opozicionog saveza u Crnoj Gori – Demokratskog fronta, Milan Knežević postao žrtva političkog progona, neprihvatljivog za savremenu Evropu.

Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić odbio je juče kao neosnovanu žalbu branioca Milana Kneževića, na rešenje predsednika Osnovnog suda u Podgorici, što praktično znači da će Knežević morati da odsluži kaznu zatvora od četiri meseca zbog napada na policajca u jesen 2015. godine.

Jeremić je u pisanoj izjavi naveo da je odluka Višeg suda u Podgorici da Kneževiću ne dozvoli odlaganje zatvorske kazne od četiri meseca, čime mu se onemogućava da učestvuje u kampanji za predsednika Crne Gore, predstavlja grubu instrumentalizaciju pravosudja tokom izbornog procesa.

„Na taj način se želi diskreditovati celokupna opozicija i jedan od njenih vodećih predstavnika, i to u trenutku kada su se sve relevantne političke stranke u Crnoj Gori, uprkos svim svojim razlikama, okupile oko jednog predsedničkog kandidata, čijom bi pobedom započeo proces demokratizacije Crne Gore“, rekao je Jeremić.

On je naveo da takav model obračuna sa političkim protivnicima zahteva osudu svih demokratskih snaga koje smatraju da i ovaj deo Evrope treba da bude prostor slobode i demokratije, a ne siva zona kojom upravljaju korumpirane i ucenjene lokalne autokrate.

Jeremić je kazao da Narodna stranka osudjuje ćutanje vlasti u Beogradu koja „ignoriše progon jednog od političkih predstavnika naših sunarodnika u Crnog Gori, zarad negovanja partnerskih odnosa sa sebi bliskim i sličnim režimom u Podgorici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.