U trendu

Jeremić: Ne bih rekao da je program Saveza za Srbiju desničarski

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da ne bi program Saveza za Srbiju u kom je i njegova stranka nazvao desničarskim, ali da dozvoljava svakome da ima svoj utisak.

„Ako ste za teritorijalnu celovitost svoje zemlje i zaštitu svojih sunarodnika u regionu i vladavinu prava i evropski poredak u vašoj zemlji, ja ne bih to nazvao desničarskim programom, ali dozvoljavam svakome da napravi svoj utisak“, rekao je Jeremić novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše ocene da je nedavno objavljeni program Saveza za Srbiju desno orijentisan. 

On je kazao da je poštovanje ljudskih i gradjanskih prava, vladavina prava i uvodjenje jedne vrste poretka koje bi odgovarale modernom evropskom poretku tačka broj dva Saveza za Srbiju, ali da u savezu postoji i jasna briga za nacionalne interese i zaštitu prava onih koji žive van granica Srbije.

Jeremić je naveo i da su u nekim delovima u regionu prava onih koji žive van Srbije izuzetno ugrožena.

„Crna Gora je mesto gde su najugroženija ljudska prava jednoj etničkoj grupaciji u celoj Evropi, mislim na Srbe u Crnoj Gori“, rekao je Jeremić.

On je danas u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu potpisom dao podršku inicijativi njegove stranke da se ne dozvoli članstvo Kosova u Ujedninjenim nacijama (UN).  

Opozicioni Savez sa Srbiju odredio je nedavno 30 tačaka programa, medju kojima su protivljenje referendumu za rešenje pitanja Kosova i dobijanju stolice u UN, kao i stvaranje uslova za fer i poštene izbore.

Utvrdjeno je i da će se Savez zalagati za izgradnju demokratskog, uredjenog i pravednog društva i vladavine prava po najvišim evropskim standardima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar