U trendu

Jeremić: Neće biti lako u trci za generalnog sekretara UN

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je danas srpskoj vladi i premijeru na ukazanom poverenju i podršci njegovoj kandidaturi za generalnog sekretara UN istakavši da mu je „velika čast i privilegija da predstavlja zemlju“.

„Kandidatura sa sobom nosi veliku odgovornost i učiniću sve što je u mojoj moći da Srbiju na najbolji način predstavim na svetskoj pozornici“, rekao je Jeremić za televiziju B92.

Jeremić je najavio da putuje za Njujork gde je danas počelo predstavljanje kandidata, ali da ne zna da li će uspeti da se izbori za termin predstavljanja.

„Neće biti lako, ovo je jedna od najvažnijih funkcija, u izborima će biti ukršteni interesi svih velikih sila i kampanja će biti naporna, jer ima mnogo kandidata“, rekao je Jeremić

On je kazao da u trku ulazi sa izvesnim zakašnjenjem, ali sa programom, platformom i konkretnim predlozima kako reformisati UN.

Jeremić je ocenio da će mu prethodna funkcija predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN biti jedna od komparativnih prednosti, jer „u tom smislu ne krećemo od početka“.

(Beta)

1 komentar
  1. Porodica Zivkovic

    Ovo je dobar primer jedinstva neophodnog srpskom narodu i svim političarima, posebno srpskoj vladi, da donese jedino pravilnu i verovatno vrlo korisnu odluku da se odredi najbolji mogući predstavnik Republike Srbije u ovom izbornom trenutku za mesto generalnog sekretara UN. Njega sigurno pamte predstavnici svih članica generalne skupštine UN kada je istom predsedavao na vrlo konstruktivan i sadržajan način. Samo napred. Porodica Živković iz Sidneja.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike