Jeremić: Nisam razgovarao sa Djilasom o kandidaturi za gradonačelnika

Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je danas, povodom navoda da bi Dragan Djilas mogao da bude zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, da Djilas još nije odlučio da li će se kandidovati i da sa njim nije razgovarao o tome.

„Jedna od važnih stvari kada je reč o beogradskim izborima, bar kada sam ja u pitanju, jeste da se oni sa kojima smo spremni da napravimo dogovor moraju obavezati da nisu spremni ni na kakvu vrstu saradnje sa Srpskom naprednom strankom u budućnosti“, rekao je Jeremić za televiziju N1.

On je istakao da su dobrodošli svi koji ispunjavaju te uslove.

„Imam mnogo razloga da budem ogorčen na Dragana Djilasa, on me je izbacio iz Demokratske stranke kada sam predsedavao Generalnoj skupštini UN, ali nemam pravo ni na kakve lične hirove i lične stavove. Svako ko je iskren i prava opozicija, trebalo bi da bude dobrodošao“, rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom predstojećih izbora za Skupštinu Beograda, rekao da nema nikakve uslove za saradnju sa Pokretom slobodnih gradjana Saše Jankovića.

„Ako se Janković i pokret na čijem je čelu odluče da dele zajednički front i nastup sa našom budućom strankom, mi smo spremni na to i nemamo nikakve uslove“, rekao je Jeremić.

Povodom podrške koju je Srpska lista na Kosovu dala izboru Vlade Ramuša Haradinaja, Jeremić je naveo da je Aleksandar Vučić time poslao poruku Zapadu da je (zarad vlasti) spreman na sve i da više nema crvenih moralnih linija.

On je izjavio da će posle promene vlasti Aleksandra Vučića i SNS biti mnogo sudjenja, prvenstveno zbog načina na koji su tretirani nacionalni interesi, kao i zbog korupcije, kriminala i zloupotrebe javnih resursa u izbornim kampanjama i van njih.

„Intimno verujem da su nacionalni interesi vodjeni na način koji će zahtevati krivični postupak nakon odlaska ove vlasti. Mnogi nacionalni interesi, ali pre svega nacionalni interesi na Kosovu… Biće dosta sudjenja i to prilično ozbiljnih sudjenja koja će imati svoj kraj, za razliku od današnjih sudjenja koje vodi ova vlast. Treba nam sudjenje da bi se utvrdilo ko je šta, kome i gde obećao, i kakva je i čija odgovornost u kršenju zakona, Ustava i gaženju vitalnih nacionalnih interesa u kontekstu Kosova, ali i šire“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike