U trendu

Jeremić: Podnećemo prijave protiv organizatora napada na šefa izbornog štaba Narodne stranke

Narodna stranka (NS) će podneti krivičnu prijavu protiv potpredsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Branka Malovića koji je organizovao napad na šefa izbornog štaba NS u Smederevskoj Palanci, izjavio je danas predsednik NS Vuk Jeremić.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je šef izbornog štaba NS u Smederevskoj Palanci Igor Milenković napadnut u popodnevnim satima juče, da je zadobio lakše telesne povrede i da je sada na kućnom lečenju.

„Napala su ga četvorica nasilnih aktivista Srpske napredne stranke, a prebijen je ispred više svedoka, od kojih su i deca bila tu“, istakao je Jeremić.

Kako je rekao, taj napad je „odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na to što su otkrili njegovu tajnu večeru sa Hašimom Tačijem prošlog utorka u Parizu, kao i sastanke u Njujorku, koje je pokušao da sakrije od javnosti“.

„Nakon ovoga jasno je da se u Srbiji više ne nalazimo u predvorju fašizma, već smo praktično zagazili u fašizam, jer je batinjanje političkih protivnika patentirano u Evropi 30-ih godina prošlog veka“, istakao je Jeremić.

On je dodao da se Srbija „približava okončanju procesa suspenzije demokratskog poretka“.

„Narodna stranka će odbraniti sve svoje članove, simpatizere i aktiviste, uz pomoć države ili bez nje“, kazao je Jeremić.

On je pozvao gradjane Smederevske Palanke da „ostanu mirni i da ne odgovaraju na provokacije“, već da u što većem broju izadju na vanredne lokalne izbore, koji su zakazani za 25. mart.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.