Jeremić: Prioritet Saveza „spoljno delovanje“

BEOGRAD – Protesti u Srbiji ulaze u novu fazu u kojoj treba precizno definisati politiku opozicije, ocenio je danas lider Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić i istakao da će prioritet te stranačke koalicije u narednom periodu biti spoljnopolitičko delovanje.

Jeremić je, pred početak Konferencije osnivača Saveza za Srbiju, rekao novinarima da će se sledece sedmice on i Dragan Đilas u Briselu sastati sa „visokim evropskim zvaničnicima“, a posle toga i sa diplomatskim predstavnicima međunarodne zajednice, ali nije hteo da precizira o kojim zvaničnicima se radi.

Jeremić je rekao i da se SzS zalaže za jedinstvo opozicije, te da su poslednjih dana intenzivirani razgovori članova Saveza sa drugim političkim organizacijama i uticajnim javnim ličnostima, kao i da su vrata SzS i dalje otvorena za sve.

On je odbacio mogućnost učešća Saveza za Srbiju na bilo kakvim izborima u Srbiji, dok se ne stvore preduslovi koji, kaže, postoje u svakoj demokratskoj zemlji, ali je istovremeno izrazio uverenje da će biti postignut dogovor o zajedničkom nastupu opozicije na izborima kada se za njih steknu uslovi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike