Jeremić: Vučić predaje sve na Kosovu da bi stranci okrenuli glavu od diktature

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da gradjanima kaže šta to Srbija dobija sutrašnjom predajom elektroenergetskog sistema na severu Kosova i Metohije zajedničkom sistemu „samoproglašenog Kosova i Albanije“.

„Šta smo dobili predajom medjunarodnog telefonskog broja Prištini? Šta smo dobili predajom sudova i zdravstvenog sistema prištinskim vlastima i povlačenjem bezbednosnih struktura Srbije sa severa Kosmeta? Sve je to Vučić predao u poslednjih sedam i po godina, a od ponedeljka više ni elektroenergetski sistem na severu neće biti deo Elektroprivrede Srbije“, rekao je Jeremić u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, „država Srbija i njeni gradjani nisu dobili ništa, kontrolu nad severom pokrajine su preuzeli kriminalci i prištinske vlasti, ali je Vučić lično dobio ono što je tražio od stranaca – da okrenu glavu od diktature koju sprovodi u Srbiji i da ne problematizuju njegove učestale ekscese“.

Jeremić je naveo da je „Vučić predao sve što je obećao valjajući se po podu u Briselu“, a da Srbija nije dobila „čak ni labavu Zajednicu srpskih opština“, koja je takodje dogovorena briselskim sporazumima.

Jeremić je rekao da ga je Vučić, dok je povlačio Srbiju sa Kosova i Metohije, napadao zbog odlaska pred Medjunarodni sud pravde.

„Istina je, medjutim, da upravo zahvaljujući mišljenju Medjunarodnog suda pravde, isključivo od potpisa Srbije zavisi da li će Priština moći da postane član UN, odnosno međunarodno priznata nezavisna država“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.