U trendu

Jerkov (DS): Stefanović svojim lažima dovodi u pitanje tudje diplome

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov kazala je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović time što ne može da opravda poreklo svoje diplome, dovodi u pitanje diplome svih studenata koji su diplomirali na Univerzitetu Megatrend, ali i na svim ostalim, kako je istakla, „pre svega privatnim univerzitetima u Srbiji“.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Jerkov je ocenila da Stefanović treba da objasni „gde je, kada, kako, kod kojih profesora i pred kojim studentima“ jer će u suprotnom drugi studenti tog univerziteta imati problema u budućnosti prilikom zapošljavanja.

„Svako ko ubuduće bude imao problema prilikom zapošljavanja jer poslodavci sumnjaju u kvalitet obrazovanja koje je dobio na Megatrendu, ili nekom drugom privatnom univeriztetu, treba da podnese tužbu protiv (rektora tog Univerziteta) Miće Jovanovića“, navela je Jerkov u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da je Jovanović od najvećeg privatnog univerziteta u zemlji napravio „mašinu za isisavanje para od studenata i roditelja da bi se dobile diplome koje ništa ne vrede“.

„Dok Mića Jovanović živi u vilama na Azurnoj obali, nečiji roditelji iz godine u godinu plaćaju ogromne svote novca da bi svojoj deci omogućili da idu na fakultete koji ne nude znanje nego samo bezvredno parče papira na kom piše diploma“, ocenila je Jerkov.

Ona je istakla da „priča sa Megatrendom ne sme da se završi na vesti o propaloj prodaji lažnom kupcu“.

„Svi nadležni organi moraju da ispitaju svaki aspekt njegovog poslovanja i izdavanja lažnih diploma funkcionerima vlasti. Postaraćemo se da tako bude“, zaključila je Jerkov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar