U trendu

Jerkov: Ostavila sam Šarčeviću imena,da ih ponovo pročita

BEOGRAD – Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je danas novinarima da je ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću danas ostavila peticiju sa potpisima više od 1.500 potpisa profesora i saradnika univerziteta i fakulteta koji su pružili podršku građanskim protestima.

Jerkov je u Skupštini Srbije kazala da je peticiju ostavila simbolično na vratima sale u kojoj se održavala sednica odbora za obrazovanje.

“To su ljudi koje je ministar Šarčević ponizio, omalovažio govoreći kako tu nema ozbiljnih imena. Ostavila sam spisak da ga ponovo pročita, jer su tu imena pred kojima bi svaki ministar prosvete morao da bude manji od ‘makovog zrna’. Ministar je danas došao da razgovara o nauci, a istovremeno ponižava one koji se time bave”, rekla je Jerkov.

Poslanica demokrata je poručila da ministar mora da zna da ne može na takav način da ignoriše akademsku zajednicu i da, kako je rekla, roditelji studenata nisu glasali da Šarčević i muftija Muamer Zukorlić vode obrazovanje u Srbiji.

U Skupštini Srbije danas počinje vanredna sednica na kojoj se između ostalog raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju, a zakone će obrazlagati ministar Mladen Šarčević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike