U trendu

Jerkov: Verbić nastavlja da ponižava nastavnike

Poslanica Demokratske stranke i predsednica Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje Aleksandra Jerkov izjavila je danas da ministar prosvete Srđan Verbić nastavlja da ponižava i protivzakonito maltretira prosvetne radnike.

Ona je u pisanoj izjavi navela da su nastavnici, osim što novu školsku godinu počinju s platama koje su manje od plata spremačica u javnim preduzećima, izloženi i „beskrajnom ponižavanju i šikaniranju“ ministra Verbića, koji je, kako je rekla, u roku od šest meseci izašao s pet različitih procena koliko će ljudi u prosveti ostati bez posla.

Prema njenim rečima, time se nastavlja Verbićevo protivzakonito maltretiranje prosvetara pomoću kog je i okončan štrajk prosvetnih radnika.

Aleksandra Jerkov je podsetila da je ministar prosvete u prvoj vladi sadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, Tomislav Jovanović, izjavljivao da u prosveti niko nije višak.

„Ministar prosvete u trećoj Vučićevoj Vladi najpre je u martu 2015. godine izjavio da u prosveti ima 10.000 zaposlenih viška, u julu da ih je 1.000, a juče da ih je 4.000, ali i da sam uviđa ‘nelogičnost’ toga što je istovremeno i raspisan konkurs za popunjavanje 12.000 upražnjenih radnih mesta“, rekla je Aleksandra Jerkov.Ona je dodala da je Verbić stranačkim kolegama iz SNS-a trebalo da sugeriše da na lecima koje su juče delili deci ispred škola napišu da njihovi nastavnici imaju platu 36.000 dinara, da im ministar svakoga dana preti otkazima, a da je režim Aleksandra Vučića objavio listu za otpuštanje nastavnika, ali ne i listu zakupaca luksuznih vila DIPOS-a koje su bile namenjene za poklon prijateljima i poslovnim saradnicima SNS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.