U trendu

Joksimović: Do kraja juna još dva poglavlja u pregovorima Srbija-EU

Ministarka zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da očekuje da će se do kraja juna otvoriti još dva poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije s EU  –  o Carinskoj uniji i Pravu intelektualne svojine, saopštila je Vlada Srbije.

Joksimović je razgovarala s generalnim sekretarom Saveznog ministarstva za medjunarodne i evropske poslove Austrije Mihaelom Linhartom o odnosima, o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, reformama, regionu i drugim temama.

Ona je zahvalila Austriji za podršku i pomoć Srbiji u pristupanju Uniji i rekla da očekuje da će Beograd do kraja juna, kada se okončava predsedavanje Malte EU, otvoriti još dva poglavlja: 29  –  Carinska unija i 7  –  Pravo intelektualne svojine.

Joksimović je rekla da je Srbija spremna da razgovara sa svima o jačanju regionalne stabilnosti, ali i da očekuje da drugi u regionu pokažu istu takvu volju.

Linhart je rekao da svi imaju obavezu da maksimalno doprinesu stabilnosti regiona jer je to i u interesu Evropske unije, navodi se u saopštenju.

On je rekao da Austrija snažno podržava evropski put Srbije, kao i da je Srbija značajan i pouzdan partner Austrije i EU u suočavanju sa migrantskom krizom.

Srbija je dosad otvorila osam poglavlja u pristupnim pregovorima s EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar