U trendu

Joksimović i poslanici Bundestaga: Srbija stabilno na evropskom putu

Ministarka zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas s delegacijom nemačkog Bundestaga o evropskim integracijama i reformama u Srbiji, o bilateralnim odnosima i o stanju u regionu.

Delegaciju su predvodili poslanici Hans-Peter Fridrih i Florijan Han, saopštila je Vlada Srbije.

Joksimović je izrazila zahvalnost Nemačkoj kao najvećem bilateralnom donatoru Srbiji, i za ukupnu podršu Srbiji u evrointegraciji.

„Srbija je jasno opredeljena da nastavi proces pristupanja EU i u tom smislu evropske integracije vidi kao najbolji mehanizam razvoja države“, kazala je ona.

Dodala je da je Srbija do sada otvorila osam poglavlja u pregovorima o pristupanju EU, od kojih su dva privremeno zatvorena, i najavila da će do kraja predsedavanja Malte Unijom biti otvorena još dva poglavlja: 7 i 29 – o pravu intelektualne svojine i carinskoj uniji.

Na sastanku je ocenjeno da je rad na jačanju regionalne stabilnosti i na stvaranju uslova za ekonomski napredak i razvoj celokupnog okruženja od važnosti kako za Nemačku, tako i za celokupnu EU, navodi se u saopštenju.

Nemački poslanici su dali podršku nastavku procesa evrointegracija Srbije uz ispunjavanje kriterijuma, i istakli da se Srbija pokazala kao aktivan i pouzdan partner EU.

Predstavnici delegacije Bundestaga pohvalili su zalaganje Srbije radi jačanja stabilnosti i postizanja konkretnih rezultata u reformama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.