U trendu

Joksimović: Sprovešćemo preporuke Venecijanske komisije

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će Vlada Srbije sprovesti sve preporuke Venecijanske komisije oko Ustavnih amandmana u oblasti pravosudja.

Joksimovićeva je u razgovoru s predsednikom Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije Eduardom Kukanom rekla da će Srbija biti maksimalno posvećena reformama i da će posebno raditi na ispunjavanju i uskladjivanju normi koje se odnose na poglavlja 23 i 24, odnosno pravosudje, borbu protiv kriminala i korupcije, manjinska prava i medijske slobode.

Ministarka je evropsko zvaničnika obavestila da je „ponovo pokrenut inkluzivan proces na pripremi medijske strategije“, saopštila je Vlada Srbije.

Kukan je rekao da je Srbija prepoznata kao važna država za stabilnost i prosperitet celog regiona i ostvarivanje zajedničkih evropskih interesa.

On je rekao da EU pozdravlja aktivnu ulogu Srbije u rešavanju važnih pitanja i da podržava i stimuliše reforme i evropske integracije, jer one doprinose razvoju i regiona, što je u interesu i EU, navodi se u saopštenju.

Joksimovićeva i Kukan su razgovarali i o situaciji u regionu, migrantskoj krizi i drugim temama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar