U trendu

Joksimović: Uvažavanje preporuka EK ali i iznošenje svojih argumenata

Ministarka Srbije za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je danas u razgovoru s predstavnicima Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) da je Srbija pokazala spremnost da konstruktivno prihvati preporuke Evropske komisije, ali i da iznese svoje vidjenje i argumente.

Joksimović je saopštila članovima delegacije Direktorata da je ove godine Izveštaj dobio veliku medijsku pažnju i da su svi relevantni učesnici u političkom životu – predsedii Srbije i Vlade, resorni ministri, Skupština, Privredna komora, Nacionalni konvent, diskutovali o sadržini Izveštaja, čime je pokazana ta spremnost.

Joksimović je izrazila očekivanje da će Direktorat ostati deo EK i u novom sazivu, sa istim kapacitetom, strukturom i uticajem, što će doprineti procesu proširenja i evrointegracijama Srbije, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije.

Poseta Beogradu dobra je prilika, istakla je Jadranka Joksimović, da se poboljša medjusobna saradnja na tehničkom nivou što će Srbiji omogućiti da se bolje pripremi za nastavak pregovaračkog procesa i članstvo.
Rekla je i da će Ministarstvo za evropske integracije i Pregovarački tim i dalje posvećeno raditi kako bi se ostvarili pozitivni rezultati u procesu pristupanja.

Šef Odseka za Srbiju Ketrin Vent istakla je da je veoma važno što je delegacija Direktorata došla u Srbiju jer je unapredjenje ionako dobre saradnje jedan od glavnih ciljeva posete.
Naglasila je da je potrebno da se više vremena provede u Srbiji radi boljeg uvida u proces evrointegracija i sprovodjenje reformi.

Vent je ukazala i na potrebu poboljšanja razmene informacija zbog unapredjenja procesa evropskih integracija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar