Jovanov: Dobre rezultate Vučićeve vlasti DS ne želi da vidi

BEOGRAD – Rezultat rada Vučićeve vlasti je suficit u budžetu od preko 400 miliona evra i rast BDP od 4,4 odsto, ali to ne mogu da razumeju oni koji su Srbiju doveli na korak od bankrotstva i u čije vreme je BDP bio u slobodnom padu i iznosio minus 3,1 odsto, kaže potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov.

Jovanov u saopštenju navodi da je rezultat Vučićeve politike i stopa nezaposlenosti ispod 12 odsto, ali da ni to ne mogu da pojme oni koji su podelili 600.000 otkaza i nezaposlenost doveli do 24 odsto.

Reagujući na saopštenje DS u kojem se kritikuje ekonomska politika vlasti, Jovanov je naveo i da su rezultat Vučićeve politike i strane direktne investicije, koje u prvih pet meseci iznose 1,161 milijardi evra i koje će do kraja godine iznositi 2,6 milijardi evra, ali da to ne razumeju oni koji priznaju samo investicije u sopstvene džepove.

„Potpuno je očekivano da žuti stručnjaci koji su javni dug Srbije podigli na 70 odsto BDP-a ne znaju ni visinu, ni strukturu javnog duga Srbije, ali i da izreknu budalaštinu da je 30 odsto opština i 25 odsto javnih preduzeća pred bankrotom. Istina je da se danas, zasluženo i pravedno, pred bankrotom nalazi DS, a da li će do tog bankrotstva i da dođe, zavisi od milosti njihovog vlasnika Dragana Đilasa“, poručuje Jovanov.

Ističe da, zahvaljujući Vučiću i njegovoj politici, Srbija nikada više neće zavisiti „ni od žutih stručnjaka za otpuštanja, uništavanje ekonomije i lično bogaćenje, a ni od milosti Dragana Đilasa“.

„Taj se horor u Srbiji više neće prikazivati“, rekao je Jovanov.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike