Jovanov: Rezultati rada Tabakovićke i DS nisu za poređenje

BEOGRAD – Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da nisu za poređenje rezultati rada Jrgovanke Tabaković s onim što sa srpskom ekonomijom uradila Demokratska stranka, koja u nedostatku argumenata, tvrdi, jedino može da napada i blati druge.

Reagujući na poziv DS Agenciji za borbu protiv korupcije da ispita prihode i tokove novca guvernerke NBS, Jovanov poručuje demokratama da objave imovinu svojih funkcionera i kažu kako je stečena.

„Neka u tome krenu od njihovog nekadašnjeg lidera, a sadašnjeg vlasnika Dragana Đilasa, zatim i Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dušana Elezovića i ostalih perjanica našeg propadanja“, kaže Jovanov u saopštenju dostavljenom medijima.

On dodaje i da samo letimično poređenje rezultata rada Jorgovanke Tabaković sa katastrofom koju je srpskoj ekonomiji napravila Demokratska stranka pokazuje da je DS kurs dinara od 78 dovela do 120 dinara, a da je danas stabilan…

Navodi i da je inflacija bila 12,9 odsto, a danas je 2,4, da je rast rast BDP bio minus 3,1, a danas je 4,4 odsto, da je javni dug u vreme DS iznosio 70 odsto BDP i da su državu doveli na korak od bankrotstva.

Danas je, dodaje, javni dug 58 odsto BDP i ispod je nivoa Mastrihta, a državni budžet u suficitu je za 410 miliona evra.

DS je ranije danas, uz zahtev za ispitivanje porekla imovine, optužila guvernerku za „nepotizam, bahatost i nerad“, a SNS je odgovorila da su to sve izmišljotine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike