U trendu

Jovanov (SNS) osudio regovanja Jeremića i Obradovića na Vučićev predlog o razgraničenju sa …

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov osudio je danas kritike lidera opozicije Vuka Jeremića i Boška Obradovića na predlog predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića za rešenje kosovskog problema.

„Nemaju drugog načina da opravdaju to što su Kosovo i Metohiju predali u ruke Albancima, pa danas optužuju onog koji bi bar nešto da spase od onoga što su oni zločinački učinili“, kazao je Jovanov u pisanoj izjavi.

On je ocenio da njihovi pozivi na „državni udar, na ubistvo, hapšenja samo govore o kakvim ljudima je reč i koliko nemaju veze ni sa realnošću, ni sa odgovornošću“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je četvrtak, 9. avgusta da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji, jer je „teritorija za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada uvek izvor potencijalnih sukoba“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije danas u Kragujevcu da razgraničenje za koje se zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi s pitanjem Kosova predstavlja precrtavanje granica i trajno i voljno otudjenje dela teritorije zemlje.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je ocenio da bi trebalo hitno pokrenuti krivični postupak potiv Vučića jer se Ustav Srbije krši razgraničenjem sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.