U trendu

Jovanović: Cilj građanska Srbija pravednih institucija

Liberalno demokratska partija (LDP) obeležila je večeras u Beogradu deset godina od osnivanja, a njen lider Čedomir Jovanović poručio je da je cilj te stranke normalna i građanska Srbija.
„Cilj nam je normalna, građanska Srbija, pravednih institucija, koja ceni jubav i poštuje različitost, koja će uneti novu energiju na Kosovu i u Bosnu i Hercegovinu i koja će omogućiti novi odnos sa Hrvatskom“, rekao je Jovanović okupljenima u Domu omladine.

On je kazao da i danas veruje da članstvo te partije ima „dovoljno pameti“ da dođe do odgovora na pitanje šta ljudi žele i kako te želje da ostvare i održe.

„Naša je obaveza da postignemo saglasnost oko politike koju Vučićeva vlada nije u stanju da sprovede“, rekao je lider LDP i dodao da zbog toga ne likuje, jer je to posledica „njihovih unutrašnjih slabosti i onoga što nisu uradili 2012. godine“.

Jovanović je podsetio da je sa predsednikom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem postigao dogovor o saradnji kako bi se rešili problemi u društvu.

Potpredsednica LDP Nataša Mićić navela je da je cilj te partije od osnivanja bila odbrana liberalnih i građanskih ideja i ocenila da je LDP u tome uspela.

Prijemu su prisustvovali lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, poslanice Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i Gordana Čomić, istoričarka Latinka Perović. 

Liberalno demokratska partija (LDP) osnovana je u novembru 2005. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.