U trendu

Jovanović (CIRSD): Vučić ćuti o slaboj ekonomiji, a napada tviteraše

Srbija ima duplo slabiji ekonomski rast od proseka država jugoistočne Evrope i najnižu minimalnu cenu rada za svoje gradjane, ali o tome ne govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je programski direktor CIRSD-a Nikola Jovanović.
 
On je rekao da se Vučić u svom sinoćnjem televizijskom obraćanju gradjanima „bavio svačim, osim svojim i rezultatima sopstvene Vlade“.
 
„Gradjani su ostali uskraćeni na pitanja, koju su najvažnija: Zašto u ovoj godini Srbija ima duplo slabiji ekonomskih rast od proseka država jugoistočne Evrope? Zašto je minimalna cena rada niža u Srbiji nego u svim drugim zemljama okruženja? Zašto je u dijalogu sa Prištinom predao sve, a nije dobio ništa“, zapitao je Jovanović.
 
On je dodao i da u Beogradu konstantno opada ekonomska aktivnost i broj zaposlenih u industriji, a rastu računi za gradjane, ali da ni o tome Vučić nije govorio.
 
„Gospodin Aleksandar Vučić se, umesto da najavi konkretne mere za oporavak privrede i smanjenje siromaštva, ponovo bavio opozicijom i gradjanima koji ga kritikuju na društvenim mrežama, na uvredljiv, obmanjujući i nedostojan način“, naglasio je Jovanović, koji je blizak saradnik Vuka Jeremića.
 
Jovanović je pozvao Vučića da kao predsednik „dostojanstveno obavlja svoju funkciju“ i da „umesto neprekidne tabloidne propagande počne da se bavi kvalitetom života gradjana Srbije“.
 
„On treba da vrati normalnost u politički i javni život time što će prestati da se, u emisijama u kojima je ponovo sam sebi jedini sagovornik, obrušava na neistomišljenike i slobodne ljude“, kazao je Nikola Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar