Jovanović: Grad nespreman za novu školsku godinu

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je danas da grad Beograd nespremno dočekuje novu školsku godinu i da nije obezbedio sve uslove za njen normalan počeak.

„Tužno je da gradska vlast, koja rasipa ogroman novac na gluposti poput jelke, gondole i jarbola, nije obezbedila besplatne udžbenike za osnovce, koji bi koštali samo jedan odsto gradskog budžeta. Naprednjačka gradska vlast, koja se punih pet godina o svemu pita u našoj prestonici, izgradila je za sve to vreme samo jednu jedinu školu – u gradu u kojem živi 1,8 miliona ljudi“, rekao je Jovanović, a navodi se u saopštenju.

On je kazao da iako je Srpska napedna stranka još 2015. godine obećala izgradnju škole u Leštanima u najkraćem roku, škole tamo nema.

„Zbog aljkavosti naprednjačke gradske vlasti, deca iz Leštana će predstojeće školske godine morati da idu u školu u Kaludjerici. Da ironija sudbine bude veća, školu u Kaludjerici je izgradila prethodna gradska vlast i to za manje od godinu dana“, naveo je Jovanović.

On je dodao da će odbornici Saveza za Srbiju izvršiti maksimalan pritisak na, kako je rekao, „stvarnog gradonačelnika“, odnosno zamenika gradonačelnika Gorana Vesića kako bi djaci u Leštanima od sledeće godine dobili novu školu, ali i da bi se vratio sistem besplatnih udžbenika.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Odkuda da vas interesuje skola u Lestanima ? A sto se tice rada ove vlasti nedopustivo he da de nijedan ozbiljn tender nije raspisao preko leta.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike