U trendu

Jovanović: Gradska vlast nanela štetu Beogradu otpisom duga Galenici

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Beogradu Nikola Jovanović izjavio je danas da je aktuelna gradska vlast u Beogradu otpisom duga Galenici nanela ne samo znatnu materijalnu štetu gradjanima, već je i svesno obmanula javnost i odbornike.

U pisanoj izjavi, Jovanović je pozvao nadležne organe da istraže da li je u takvom postupanju gradskog veća bilo korupcije i ko je odgovoran za nanetu štetu Beogradu.

Jovanović je naveo da su „svesnim obmanjivanjem odbornika i javnosti, zamenik gradonačelnika i gradsko Veće oštetili Beogradjane za 640.000 evra“.

„U obrazloženju oprosta duga, na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ustvrdio da se time samo sprovodi obaveza koju je nametnula Vlada, ali to je laž“, ocenio je Jovanović, prenosi Narodna stranka.

Prema rečima Jovanovića, istina je da se zaključkom Vlade od 4. avgusta 2017. godine, na otpis duga prema subjektu privatizacije obavezuju uopšteno „državni“ poverioci, dok grad Beograd nema čak ni status državnog poverioca.

„Jedini zaključak Vlade u kome se konkretno spominje Beograd Galenika, jeste onaj od 12. oktobra 2017. godine i njime se samo ‘preporučuje’ Gradu da otpiše deo dugova po osnovu ustupljenih javnih prihoda, što ovde nije slučaj“, rekao je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar