U trendu

Jovanović (LDP): Učiniću sve da opozicija ima zajedničkog kandidata

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da će učiniti sve da gradjanska i demokratska opozicija na predsedničke izbore naredne godine izadje sa zajedničkim kandidatom, saopšteno je danas. 

„Vrlo rado ću razgovarati sa (zaštitnikom gradjana) Sašom Jankovićem ako odluči da se kandiduje i ako bude želeo taj razgovor. I najiskrenije, svakom ko pokaže sposobnost da vodi tu vrstu politike, mislim da smo dužni da pomognemo, i da tu nema nikakvih dilema. Ali ono što nikada neću pristati da radim to je da od izbora pravim paravan za bitke koje smo u prošlosti vodili pa gubili, koje treba da bace prašinu u oči ovom društvu“, rekao je Jovanović na Skupštini gradskog odbora LDP u Kragujevcu.

Ta stranka je navela da je Jovanović dodao da LDP treba da pošalje jasnu poruku da ne želi Tomislava Nikolića na mestu predsednika države, već da želi da Srbija dobije predsednika koji će zaista predstavljati čitavo društvo. 

Jovanović je dodao da je jedan od mogućih zajedničkih kandidata Vuk Jeremić „veliki kalkulant“, i da je to oduvek bio, i dodao da se on neće kandidovati na predsedničkim izborima. 

„Nije on nikakav desničar, on je to postao onda kada je to u Srbiji bilo korisno. Nisi mogao da budeš Koštuničin ministar spoljnih poslova, a da vodiš našu politiku. Pa, još kad je video da ga zbog toga podržavaju svi, što bi to menjao? On se neće kandidovati na ovim izborima, osim ukoliko ne bude video neku korist za sebe, koju ja, u ovom trenutku, ne mogu da naslutim. Jer on zna da će se u tom slučaju kadidovati (premijer Aleksandar) Vučić i da će u duelu sa Vučićem izgubiti, ali će u tom duelu onda Vučić ostaviti vladu, koju će potom voditi neki njegov Mirko Cvetković, a to je najsigurniji način da vrlo brzo imamo nove parlamentarne izbore jer tada on neće imati nikakav autoritet“, rekao je Jovanović u Kragujevcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.