U trendu

Jovanović (Narodna stranka) : Dijana Hrkalović unizila i zloupotrebila srpsku policiju

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović zloupotrebila svoju funkciju i srpsku policiju time što je došla u Lučane na dan izbora i vršila pritisak na gradjane i lokalne policajce sa, kako je naveo, „grupom batinaša kojima su podeljene policijske značke“.

„Sramota je da srpskom policijom rukovodi osoba bez iskustva, koja ima veze u podzemlju i koja se ne libi da javno provodi vreme sa ljudima iz kriminogenog miljea“, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je dodao da je Dijana Hrkalović odbila da podnese izveštaj u Skupštini Beograda o stanju bezbednosti u prestonici, što je on tražio u ime odborničke grupe „Savez za Srbiju“.

„Nije normalno da vrh policije ne želi da preduzme mere za rešavanje problema u Beogradu, čak ni da razgovara o tome sa odbornicima, ali zato imaju vremena da se mešaju u izborni proces u Lučanima“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je situacija u Beogradu nenormalna i da je samo ove godine bilo 20 surovih i nerešenih ubistava.

„Beogradski kriminalci su preuzeli kontrolu na ulicama i lokalima“, rekao je Jovanović.

Jovanović je pozvao sve časne policajce i profesionalce da dignu glas protiv politizacije i zloupotrebe policije, kao i protiv „srastanja odredjenih delova državnog aparata sa kriminalnim grupama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar