U trendu

Jovanović (Narodna stranka): Ima li Beograd gradonačelnika, gde je Zoran Radojičić

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skuštini Beograda Nikola Jovanović upitao je danas da li Beograd ima gradonačelnika jer Zoran Radojičić, koji već mesec dana obavlja tu funkciju, „nije izneo svoj stav ni po jednom važnom pitanju za srpsku prestonicu“.

Kako je Jovanović naveo u saopštenju, Radojičić nije izneo svoj stav o brojnim pitanjima, kao što su koncesija za preradu otpada u Vinči, ukidanje železničke stanice, dugačke liste čekanja za beogradska obdaništa i skupo daljinsko grejanje.

„Zašto gospodin Zoran Radojičić, koji nominalno vrši tu funkciju, ćuti kada se ruši zgrada ‘Ikarusa’, najstarije zdanje Novog Beograda, protivno mišljenju Komisije za urbanizam Beograda? Zašto ćuti dok sećanje na početke srpske avijacije i 72 poginula u odbrani Beograda ruši investitor kome ni ime ne znamo?“, upitao je Jovanović.

Jovanović je upitao da li je moguće da „gradonačelnik nema stav po pitanju koncesije za preradu otpada u Vinči, koja će Beogradjane koštati fiksno milijardu i 150 miliona evra, a reč je o investiciji od objektivno 200 miliona evra“, kao i o „ukidanju železničke stanice u užem gradskom jezgru“

On je Radojičića upitao da li „ima rešenje za liste čekanja u beogradskim obdaništima i za nenormalno skupo daljinsko grejanje“.

Jovanović je dodao da je Beograd suviše veliki grad da bi mogao da funkcioniše bez gradonačelnika i pozvao Radojičića da se, ukoliko zaista postoji i nešto želi da radi, izjasni o ovim ključnim pitanjima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.