U trendu

Jovanović: Narodna stranka protiv budžeta za 2018. godinu

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da će poslanici te stranke u Skupštini Srbije glasati protiv predloženog budžeta za 2018. godinu i žestoko ga kritikovati u parlamentu.

„Budžet je poguban jer ne predvidja ukidanje antiustavnog ukidanja penzija, nastavlja se zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, smanjuju se transferi lokalnim samoupravama, a nastavljaju subvencije stranim investitorima i višestruko povećavaju kapitalne investicije, odnosno ulaganja u policiju i BIA. Istovremeno, smanjuju se izdaci za zdravstvo i obrazovanje“, rekao je Jovanović za TV „Naša.

Jovanović je istakao da Narodna stranka ima rešenja koja će omogućiti bolji život gradjana, a kao jedno od najvažnijih je naveo pretvaranje penzionog fonda u investicioni fond čiji će prinosi biti ulagani u penzije i uskladjivanje penzija sa inflacijom i rastom društvenog proizvoda.

Narodna stranka se zalaže i za ukidanje sadašnjeg „pogubnog sistema subvencionisanja stranih investitora“, kao i za izgradnju jeftinih stanova za mlade bračne parove, lekare i naučnike, rekao je Jovanović.

„Obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o jeftinim stanovima su šarena laža. On je 2014. godine obećao da će 2015. biti izgradjeni prvi jeftini stanovi, a obećanje je ponovio i sinoć na TV Hepi“, rekao je Jovanović.

On je rekao da je Vučić u poslednjih pet godina zadužio zemlju za novih devet milijardi evra.

„Krajem 2012. godine javni dug Srbije je bio 56 odsto BDP-a, a danas je 65 odsto“, rekao je Jovanović i naveo da je krajem 2012. broj osiguranika u PIO fondu bio gotovo isti kao danas, nešto malo više od dva miliona, i da je razlika u samo 15.000 novih kojima se uplaćuju doprinosi.

„Zaposleno je najmanje 10.000 partijskih kadrova u javnom sektoru, dok je Viktor Orban u Madjarskoj povećao broj zaposlenih za 400.000, a u Makedoniji je taj broj povećan za 80.000. Jasno je da u Srbiji nema govora o porastu zaposlenosti“, rekao je Jovanović.

On je ocenio i da opozicija ima veliku šansu da nanese „odlučujući poraz crveno-crnom DOS-u“ na predstojećim beogradskim izborima i dodao da je popularnost Srpske napredne stranke u Beogradu ispod 40 odsto.

„Srušićemo ga u Beogradu. Činimo sve da se formira zdravo jezgro opozicije. Narodna stranka se sprema i za samostalan izlazak na beogradske izbore ako se to jezgro ne formira, a ja mislim da hoće“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da Vučić nema kandidata za Beograd i da se zato „vratio na mantru“ o Siniši Malom kao najboljem gradonačelniku u poslednjih 30 godina, iako ga je pre godinu i po dana nazvao kompletnim idiotom zbog rušenja u Savamali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar