U trendu

Jovanović (NS) postavio ministarki Mihajlović pitanja o aerodromima

 Potpredsednika Narodne stranke Nikola Jovanović je danas pozvao ministarku saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoranu Mihajlović da odgovori na ključna pitanja iz svog resora, „umesto što se bavi politikanstvom i izigrava portparola Srpske napredne stranke“ i „vredja opoziciju i stručnu javnost“.

Jovanović je takvim saopštenjem odgovorio na današnju izjavu Zorana Mihajlović koja je rekla da niški aerodrom „ostaje državni“.

Ona je navela da ostaje pri stavu da je prelazak upravljanja aerodromom „Konstantin Veliki“ sa Grada Niša na Vladu Srbije u interesu bržeg razvoja tog aerodroma, a da će konačnu odluku doneti odbornici Skupštine Niša.

Jovanović je ministarski uputio četiri pitanja o aerodromima u Nišu i Beogradu.

On je zatražio odgovor na pitanje zašto ne postoji studija o opravdanosti davanja beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ u koncesiju, što je zakonska obaveza, i zašto je taj ugovor o koncesiji tajan. 

Takodje je zatražio objasšnjenje zašto je Zorana Mihajlović juna 2017. godine pohvalila „zajednički timski rad“ Grada Niša i Vlade Srbije na razvoju niškog aerodroma, a danas tvrdi da Grad Niš ne bi trebalo da ima ikakve veze sa aerodromom.

Jovanović je upitao i „da li laže Mihajlovićeva ili predsednik Aleksandar Vučić“, s obzirom da je on tvrdio da nema ograničenja broja putnika na niškom aerodromu.

Jovanović je najavio, da će, kada dobije odgovor na ta pitanja, zatražiti odgovore i o „Koridoru 10“ koji je trebao da bude završen do aprila 2017. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar