U trendu

Jovanović: Pregovarači da konkretizuju politiku

BEOGRAD – Susret Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u septembru jeste poslednja prilika da, kao pregovarači, konkretizuju politiku koja bi i Srbiji i Kosovu otvorila drugačiju perspektivu, drugačiju od one koju smo već jednom preživeli u devedesetim godinama ili od svega onog što se opisuje kao „mrcvarenje“ od 2004. godine pa do sad, izjavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

Navodi da postaje jasno svakome u Srbiji da dok ne rešimo kosovsko pitanje, a potom i ne budemo imali sposobnost da kroz Kosovo razvijemo svoje potencijale, da možemo da utičemo na rešavanje krize u BiH, nećemo biti sposobni da razvijamo sopstvenu zemlju.

„Zbog toga predlažem pravljenje Koalicije za mir, koja nije predizborni projekat, jer u Srbiji izbori mogu biti ozbiljni samo ako se prethodno dogovorimo sa građanima i ukoliko kao društvo budemo sposobni da odgovorimo na jedno pitanje: Šta mi to, kao generacija koja odlučuje o sudbini svoje dece, želimo od ove zemlje“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Smatra da je Srbiji potrebna alternativa koja će ponuditi više Evrope, više tržišta, više liberalnih vrednosti u konceptu ljudskih prava, građanskih sloboda.

„Kada o tome govorim, razumem da nema ništa od demokratskog društva, slobodnih medija, otvorenog tržišta, razvijenog obrazovnog sistema, sistema socijalne zaštite, penzionog sistema dok ne rešimo ono što je našu državu uništilo“, kaže Jovanović.

Zato je, ističe, Srbiji potreban referendum o kome se govori, jer kroz njega treba da se konačno dogovorimo jedni sa drugima i da svako preuzme svoju odgovornost.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike