U trendu

Jovanović: Sledeću godinu iskoristiti za rešavanje ključnih problema zemlje

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će odluka da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore imati smisla ako Srbija iskoristi sledeću godinu za učešće u rešavanju problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje.

„Odustajanjem od još jednog izbornog mrcvarenja sačuvana je šansa da ovim problemima krenemo u susret i ona ne sme biti prokockana u jalovim ličnim ratovima i udavljena frustracijama kojih je prepuna srpska politika“, naveo je u pisanom saopštenju Jovanović.

On je istakao da je uobičajeno da se izbori raspisuju u onom trenutku kada je pred društvo potrebno izaći sa nečim što će ono moći da razume, dok se u Srbiji svaka izborna kampanja pretvara u politički obračun.

„Politički priortiteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja izmedju Beograda i Prištine na osnovama političkog dogovora koji treba da donesemo u nekoliko narednih meseci“, rekao je Jovanović.

Dodao je da bi se na taj način otvorila perspektiva normalizacije i rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini, kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar