U trendu

Jovanović: Svi moramo podržati proteste, uključujući i Vučića

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da svi, uključujući i premijera Aleksandra Vučića, moraju podržati proteste mladih u gradovima širom zemlje navodeći da su oni „jedini život Srbije“, a da je sve ostalo „trulež“.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da su protesti mladih direktna posledica nesposobnosti opozicije u Srbiji da odgovori na ključne teme koje potresaju društvo.

„Ta deca su u pravu, ali za katastrofalno stanje u zemlji nije odgovoran samo Aleksandar Vučić. Svi mi, i sam Vučić, moramo podržati proteste, ali stranke treba da se drže dalje od protesta… Drugo je pitanje zahteva učesnika protesta, ali tu energiju ne treba rasipati na besmislice“, ocenio je lider LDP.

Jovanović je ocenio da je Srbija politički „bolesna“ zemlja jer i stranke na vlasti i oni koji podržavaju proteste, traže smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije.

U oko 20 gradova Srbije već četiri dana protestuju uglavnom mladi ljudu zbog rezultata predsedničkih izbora nak ojima je pobedio aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.