U trendu

JS: EU da prekine razgovore sa PR, opozicija da „ne sapliće“

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković –  Palma pozvao je danas Evropsku uniju (EU) da prekine razgovore sa Prištinom o liberalizaciji viza i o S SP dok ne ukine takse na robu iz Srbije, a opoziciju Srbije da pomogne, a ne „da sapliće“.

„To bi bio znak da EU zaista misli kao što njeni lideri govore, sa reči pređite na dela“, navodi se u saopštenju za javnost Markovića.

„U trenucima kada je situacija u region i svetu veoma složena, kada se Srbija suočava sa orkestriranim  direktnim političkim napadima pojedinih suseda, kada jedan deo međunarodne zajednice mlako osuđuje ili se ne oglašava u vezi uvođenja necivilizacijskih, i za 21. vek neprimerenih taksi, od strane privremenih kosovskih  institucija i kada vođe kosovskih Albanaca otvoreno najavljuju formiranje tzv. vojske Kosova i time ruše i onako krhki mir na zapadnom Balkanu, Srbiji je kao nikada do sada potrebno nacionalno i političko jedinstvo kako bi smo sačuvali ono što je Srbiji sada najvažnije mir, političku sigurnost i ekonomsku stabilnost“, istakao je Marković.

Apelujem na opoziciju da sve svoje kapacitete usmeri u pravcu konstruktivnog rešavanja aktualenih problema, očuvanja sigurnosti i ekonomskog jačanja naše države i našeg naroda, poručuje Marković u saopštenju.

„U trenutku kada kosovski Albanci ne poštuju Briselski sporazum, otvoreno i brutalno krše CEFTA sporazum, formiraju tzv. vojsku Kosova i sa albanskim premijerom Edi Ramom otvoreno zagovaraju stvaranje Velike Albanije, ogoljena borba srpske opozicije za vlast, najava protesta, blaćenje svega što država Srbija radi u cilju očuvanja mira i stabilnosti, jeste vetar u leđa onome što rade privremene kosovske institucije, signal  zapadnim kosovskim mentorima da nastave sa politikom dvostrukih standarda“, piše u saopštenju.

„Ako vam je Srbija na prvom mestu prestanite sa saplitanjem Srbije, prestanite da budete saučesnici u  podmuklom planu rušenja mira, stabilnosti i ekonomskog napretka Srbije, krenite da radite u korist svoje  države i naroda“, poručuje Marković.

On ističe da svuda po svetu postoji opozicija vlasti, a „samo u Srbiji postoji opozicija sopstvenoj državi i narodu“.

Ako je oko ključnih nacionalnih pitanja mogla da se ujedini albanska vlast i opozicija na Kosovu, onda  možemo i moramo i mi u Srbiji, ocenio je Marković.

Kada izađemo iz ove napete i teške situacije, koju nije izazvala Srbija, i kada bude krenula izborna kampnja „besnite, ludujte, radite šta hoćete“, porucio je Marković.

„Opozicija mora da zna da narod gleda i narod sudi, ni po babu ni po stričevima“, zaključio je  Marković.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    DA! —————————————————————————————————————–>>>>>>>>>>>>>„ U trenucima kada je situacija u region i svetu veoma složena, kada se Srbija suočava sa orkestriranim direktnim političkim napadima pojedinih suseda, kada jedan deo međunarodne zajednice mlako osuđuje ili se ne oglašava u vezi uvođenja necivilizacijskih, i za 21. vek neprimerenih taksi, od strane privremenih kosovskih institucija i kada vođe kosovskih Albanaca otvoreno najavljuju formiranje tzv. vojske Kosova i time ruše i onako krhki mir na zapadnom Balkanu, Srbiji je kao nikada do sada potrebno nacionalno i političko jedinstvo kako bi smo sačuvali ono što je Srbiji sada najvažnije mir, političku sigurnost i ekonomsku stabilnost“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike