U trendu

JS i u Ćupriji traži besplatan autobuski prevoz za građane

ĆUPRIJA – Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u Ćupriji zatražio je danas da lokalna samouprava, ali i sve opštine u kojima ova stranka participira u vlasti obezbede besplatan prevoz za grdajana, kao što je to uradila Jagodina.

Predsednik Opštinskog odbora Siniša Janković, izjavio je, na konferenciji za medije da će JS Ćuprije i odbornici ove stranke u Skupštini opštine predložiti da lokalna samouprava nađe način po modelu Grada Jagodione da se obezbedi besplatan autobuski prevoz i građanima Ćuprije.

„Sigurno zato ima mogućnosti, neka se samo ukinu visoke dnevnice većnika i odbornika, reprezentaciju, brojne zabave u organizaciji Skupštine opštine i uštedom tih sredstava da se građanima obezbedi besplatan prevoz na teritoriji opštine“, rekao je Janković.

Odbornik JS u Skupštine opštine Ćuprija Maša Marić rekla je da nema razloga da to ne mogu drugi a može Jagodina, „ali treba dobar domaćin“, kao što je naš predsednik Dragan Marković – Palma u Jagodini.
  „Mi nemamo dilemu, metodologija je jednostavna, treba je samo preslikati i primeniti i obezbediti našim građanima isto to što je uradila Jagodina“, rekla Marić.

Treba i da se svi koji su na vlasti u opštini odreknu svojih privilegija, denevnica i plata zato što ste odbornik, što ste član Opštinskih veća, komisija, upravnih odbora i nadzornih odbora, ali da se odreknu i kafanskih računa, prekomerne upotrebe službenih telefona i automobila…

„Naravno imate na to pravo, ali je humano i moralno da se tog novca odreknete i da to ide u korist građana, koji pune budžet“, rekla je
Marić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike