U trendu

Jugović: Ambasador SAD nije dovoljno moćan da ućutka Vulina

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista i potencijalni kandidat za predsednika Srbije Bratislav Jugović izjavio je danas da ambasador SAD Kajl Skot ne treba da komentariše dogadjaje u Savamali, jer je predstavnik zemlje čija se vojska na mnogo važnih tačaka u svetu ponaša kao ljudi u fantomkama u slučaju „Savamala“.

Jugović je za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net) povodom izjava lidera Pokreta socijalista i ministra, Aleksandra Vulina na račun Skota, rekao da ne zna da li je Vulin rekao ono što misli premijer Srbije Aleksandar Vučić, ali da je rekao ono što „šapuće svako ko voli Srbiju i kome je interes Srbije mera političkog delovanja“.

On je kazao da je Skot „možda sposoban da ujedini opoziciju“, ali da nije „dovoljno moćan da ućutka Vulina“.

Predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković rekao je Komentar-pres da bi raseljeni sa Kosova „živeli srećno na svojim vekovnim ognjištima u miru i ljubavi sa svojim komšijama Albancima“ da nije SAD.

„SAD su pokrovitelji svakog zla na ovim prostorima. Njihov rukopis je prepoznatljiv u stvaranju bezbednosne krize u Srbiji“, rekao je Stojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.