U trendu

Jugović: Izbor Vulina znak da Srbija nikad neće biti u NATO-u

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović izjavio je danas da je predlog da Aleksandar Vulin bude ministar odbrane znak da Srbija nikada neće postati članica NATO-a.

„Dolaskom Vulina na čelo Ministarstva odbrane, Srbija se jasno i trajno odredila prema NATO integracijama – to znači da Srbija nikada neće postati članica NATO. Siguran sam da će Vulin učvrstiti vojnu saradnju sa Rusijom, što će onemogućiti bilo kojoj narednoj Vladi Srbije da krene putem NATO integracija“, rekao je Jugović za portal Komentarpres (www. komentarpress.net).

Prema njegovim rečima, kada Vulin odlazi na čelo nekog resora, to znači da treba obaviti težak posao i da treba istrpeti velike pritiske.

„Vulin je do sada uvek prihvatao najteže zadatke“, rekao je Jugović i podsetio da je Vulin bio zadužen za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i jačanje Srbije na teritoriji Kosova, kao i za migrantsku krizu koju, kako je naveo, Srbija nije ni osetila, iako je preko njene teritorije prošlo najviše ljudi.

Politikolog i direktor PR agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević rekao je da je Vulin kompetentniji za funkciju ministra odbrane od dosadašnjeg ministra Zorana Djordjevića.

On je rekao da izbor Vulina može da se tumači kao pokušaj faktičkog premijera Vučića da, davanjem utešnih funkcija tzv. proruskim „igračima“, zamaže, na kratak rok, oči Kremlju, ali, što je još važnije, da sludi više od dve trećine gradjana Srbije koji, izmedju EU i Kosova i Metohije, izmedju NATO-a i Rusije, uvek biraju Kosovo i Rusiju.

„Ova domanovićevska politika ‘slepog vodje’ koji je na suicidnom ‘evropskom putu’ otišao toliko daleko da je poklonio diplomatski imunitet NATO armadama po zemlji Srbiji, polako udara u zid“, rekao je Milivojević. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.