U trendu

Jurić: Doživotna kazna za ubice dece do kraja godine

NOVI SAD – Igor Jurić, otac ubijene Tijane, čiji je ubica osuđen na 40 godina zatvora, sa fondacijom koja nosi ime njegove preminule kćerke, 3. maja 2017. godine predao je predlog izmene Krivičnog zakonika koji podrazumeva uvodenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela, kakva su ubistva deteta, maloletnika ili trudne žene.

Izmene Krivičnog zakonika, koje predviđaju uvođenje doživotne kazne za ubice dece i oštrije kazne za nasilnike, silovatelje i dilere, Jurić kaže da očekuje da ovaj zakon bude na snazi do kraja godine.

„Do kraja februara predlog izmena Krivičnog zakonika će, prema najavama ministarske pravde Nele Kuburović, biti dostupan javnosti, a nakon toga i pred poslanicima u Skupštini Srbije. Očekujem da u ovoj godini zaživi doživotna kazna zatvora, odnosno da će na nju moći da se pozivaju sudovi“, izjavio je Jurić za Tanjug.

Jurić je u novembru 2017. godine Skupštini Srbije predao tačno 158.460 potpisa građana za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike