U trendu

Jurić: Ostavka najmanje što se od Purića može očekivati

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) zloupotrebio je javnu funkciju kako bi iskoristio petanestogodišnju devojčicu, kaže predsednik Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić.

„To jeste zloupotreba javne funkcije i država po tom pitanju treba da se oglasi i ogradi od njegovih postupaka, jer to ne sme da postane normalna pojava“, rekao je Jurić za Tanjug.

Konstatujući da je ostavka Purića najmanje što se može očekivati u ovom momentu, Jurić je poručio i da institucije i prvi čovek Bora moraju da se ograde i da osude ponašanje visoki funkcionera u tom gradu.

Za takvo ponašanje, smatra Jurić, mora da postoji moralna osuda ukoliko nema krivične odgovornosti i ukoliko se dokaže da je devojčica dobrovoljno pristala.

„To je skandalozno ponašanje jednog odraslog čoveka. Naravno da dete nije svesno ni svog čina, ni svoje situacije. Meni je lično strašno da taj čovek zakonski neće biti osuđen“, ističe.

Nada se, kaže, da će devojčica ipak ispričati zašto je to uradila.

„Ako čovek koji vodi jedan grad smatra da ovo što je učinio normalan čin, onda treba da se zapitamo ko su nam rukovodeći ljudi u gradovima“, istakao je Jurić.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je Policijskoj upravi u Boru da prikupi dodatna obaveštenja protiv zamenika gradonačelnika Bora Branka Perića.

Ministarka pravde Nela Kuburović oštro je danas osudila svaku vrstu polnog uznemiravanja, bez obzira da li je u pitanju funkcioner ili ne.

Perić se našao u središtu skandala kada su fotografije na kojima on ljubi i grli devojčicu staru 15 godina osvanule na jednom Fejsbuk profilu.

Mediji prenose da je po objavljivanju fotografija od Perića zatraženo da odmah podnese ostavku, kao i da je on to učinio.

Perić tvrdi da je devojčici „samo čestitao“ na dobro urađenom poslu kićenja seoskog doma kulture.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike