U trendu

Zašto Kolinda ne dolazi u Srbiju?

ZAGREB – Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće doći u zvaničnu posetu Srbiji, nakon što je predsednik Srbije uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Nemačku, piše zagrebački Jutarnji list i „najavljuje“ duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom.

„Nakon poslednjeg istupa Aleksandra Vučića, koji je uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Nemačku, nemoguće je čak i razmišljati o intenziviranju odnosa između naših država“, prenosi list, pozivajući se na izvore iz državnog vrha.

Kako je izvor rekao, sledi „duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom na neodređeno vreme“.

„To, recimo, znači da nema govora o poseti predsednice Kolinde Grabar-Kitarović Srbiji, iako postoji poziv predsednika Vučića. Isto tako, neko vreme ne treba očekivati ni susrete viših vladinih zvaničnika Hrvatske i Srbije“, naveo je izvor.

On je ocenio i da je Vučić svojom izjavom populistički zaoštrio situaciju.

„Srpsko vođstvo je strahovito uzrujala prisutnost Izraela i SAD na obeležavanju Oluje, jer vlasti u Beogradu već dugo uveravaju tamošnju javnost kako Srbija ima sve više saveznika. Onda vide izraelske pilote iznad Knina, i svima je jasno da to nije istina, nego je Hrvatska u puno boljoj poziciji. Osim toga, Vučić ima golemi interni problem, a to je priznanje Kosova pa kupuje srpsku javnost ovakvim nacionalističkim istupima“, ocenio je neimenovani zvaničnik.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Sva sam se naježila 🙂 🙂 🙂 ….šta će nam ona ovde.

  2. Anonimni

    Nemoj ni da dolazi. Sta ce nam

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike