U trendu

Kabinet Ane Brnabić: Problem sa Guglom tehnički, a ne politički

Kabinet predsednice Vlade Srbije saopštio je danas, povodom informacija da je kompanija Gugl (Google) stavila Srbiju na „crnu listu“, da su iz te firme dobijena „čvrsta uveravanja“ da je reč o „tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu“.

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Gugl u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Gugl od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu“, stoji u saopštenju.

Iz kabineta predsednice Vlade su naveli da očekuju „najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji“ i izrazili uverenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Gugl.

Upućen je apel da se važne informacije najpre provere jer kako se navodi, „objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, poverenje naših gradjana i otežava situacija poslovnoj zajednici“.

Portal Vajs (Vice) preneo je ranije da je kompanija Gugl stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Gugl usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar