U trendu

„Kad na vrbi rodi grožđe“: Dačić odgovorio prištinskim vlastima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti mu stolicu u UN „kad na vrbi rodi grožđe“ i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Kada je u pitanju KiM, treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da „on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana“.

„Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe“, rekao je Dačić novinarima u Ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta od onoga što nazivaju „kosovska država“ okrnji, prenosi Tanjug.

„Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama?“, upitao je Dačić navodeći da druga strana, koja ne želi korekcije, želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova.

„Ja kažem — zaboravite, od toga nema ništa“, poručio je Dačić.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.