U trendu

Kada je Bajden zaplesao u Skadarliji (video)

Džofez Bajden je u posetu Srbiji došao 2016. godine i jedan od glavnih utisaka bilo je nepoštovanje protokola pošto se nije “blago naklonio” zastavi Srbije prilikom svečanog dočeka ispred Palate Srbija.

Sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić u to vreme obavljao je funkciju premijera koji je potpredsednika Amerike lično dočekao.

Bajden je ovom prilikom, tokom koračanja sa premijerom Vučićem, zastao, pogledao ka zastavi Srbije, dok se Vučić “lako naklanjao“, a zatim nastavio koračanje.

Prilikom svoje prve posete Srbiji, Bajden se na istom mestu našao u društvu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, koji mu je tada diskretno rukom pokazao da zastane ispred njega, kako bi zajedno pozdravili zastavu Srbije. Bajden je glavom klimnuo prema srpskoj zastavi, prenosi Nova.rs.

Bajdena je tada sa tadašnjim premijerom otišao u šetnju Skadarlijom gde su mu za oko zapali opanci.

Taj obilazak Skadarlije i kupovina opanaka i dalje se pamte i prepričavaju pošto je Bajden, primetivši ih, pitao koliko koštaju, a Srbin ne bi bio Srbin da nije rekao – 70 evra.

Tu posetu pamtiće po svoj prilici i glumica Ljiljana Jakšić, jer je upravo sa njom uz pesmu “Kraj jezera” Zvonka Bogdana Bajden čak i zaplesao u Skadarliji.

Bajdenu je uručen i skadarlijski žirado šešir, zaštitni znak beogradske boemske ulice, i članska karta Društva “Skadarlija”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.