U trendu

Kadik: Nadam se da će Srbija uskoro postati član EU

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u posetu člana Odbora za spoljne poslove Senata Francuske Olivijea Kadika koji je tom prilikom izarazio nadu da će Srbija vrlo uskoro postati član Evropske unije.

Ministar Dačić je konstatovao vidan napredak u pogledu intenziviranja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje na ekonomskom planu u poslednjih godinu dana, odnosno od posete Olivijea Kadika u novembru prošle godine.

Izrazio je i očekivanje da će saradnja Srbije i Francuske biti još bolja nakon posete predsednika Francuske Srbiji krajem ove godine.

Podsećajući da su Srbija i Francuska strateški partneri i istorijski saveznici, preneo je zadovoljstvo što ne samo ove godine dve države obeležavaju stogodišnjicu prijateljstva, već i naredne godine 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dačić je, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, zahvalio i na podršci koju Francuska pruža evrointegracijama Srbije.

Senator Kadik je preneo svoje lično zadovoljstvo što su bilateralni odnosi dve zemlje unapređeni i potvrdio istorijsko prijateljstvo dva naroda.

Izrazio je nadu da će Srbija vrlo uskoro postati član Evropske unije, konstatujući izuzetan doprinos Srbije u oblastima od globalnog i regionalnog značaja, poput upravljanja migracijama, učešća u mirovnim misijama i borbi protiv organizovanog kriminala.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike