U trendu

Kako je britanski novinar razbesneo Prištinu

Britanski novinar Grejam Filips razljutio je kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih ratnim zločincima i teroristima, zbog čega bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova.
Kako navodi portal, u kopiji odluke parlamenta u koju je imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini.

Filips je u više navrata na svom kanalu na Jutjubu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o terorističkoj organizaciji.

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je „Kosovo teroristička država“.

„Kosovo je država koju kontrolišu teroristi i ratni zločinci… Ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači“, izjavio je Filips.

Kako podseća BIRN, Filips, koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

„Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću“, rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovu, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti savoj „kosovski projekat“.

BIRN podseća i da je Filips prošle godine dobio zabranu objavljivanja na Tviteru zbog svojih proruskih stavova o sukobu u Ukrajini.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Mitrovčanac

  Poštovani Balkan, Ja pri spomenu riječi fašizma nisam misli na narod .U Srbiji ima bezbroj čestitih i plemenitih ljudi.Mislio sam na Srpsku politiku koja je od Hrvatske do Kosova toliko zla nanijela od 90-tih na ovamo. Srbija je svugdje bila agresor(napadač).Svi ostali su se branili.Niko nije napadao Kraljevo ili Vranje.Masovne grobnice i presude u Hagu su potvrda te politike. Naravno i na Kosovu je bilo zločina nad nealbancima i zato im treba suditi.Najgore od svega je što vi sve poričete osim rijetkih izuzetaka,isto kao da se to događalo u Tanzaniji,a ne nama juče takoreći.Nema ispravne politike na prostorima bivše Jugoslavije.Razlika je u tome što je jedna politika dovela do genocida,a druga do pojedinačnih zločina. Vi se upirete da izjednačite sve strane,ali je to nemoguće.Svako neka nosi svoje breme dok mu savjest ne proradi. Svako dobro.

 2. Mitrovčanac

  AA, Vidim da te je dirnuo moj komentar.Moraš se malo kultivizirati i naučiti dijalogu.Nemam namjeru da te vrijeđam,ali obzirom da samog sebe persiraš malo si mi čudan. U svakom slučaju želim ti sve najbolje i javi se ponovo.Možda nešto i naučiš.

 3. Mitrovčanac

  U odnosu na Srbiju , Kosovo je dječji vrtić.Pa zar pored fašističke Srbije neko može biti gori.

  1. AA ( americki alah)

   sipac, ponovicu tu, pise se : mitrovcanin, znamo da si retardiran, ne moras svaki put dokazivati iznova

  2. Balkan

   Cuj covek ja nisam tako nacitan kao sto si ti ali bih voleo da mi objasnis sta je to fasisticko u Srbiji a sta je to sto je manje fasisticko na Kosovu i Metohiji, hvala ti unapred na objasnjenju i razjasnjenju. Ziveli

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike