Kako je britanski novinar razbesneo Prištinu

Britanski novinar Grejam Filips razljutio je kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih ratnim zločincima i teroristima, zbog čega bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova.
Kako navodi portal, u kopiji odluke parlamenta u koju je imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini.

Filips je u više navrata na svom kanalu na Jutjubu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o terorističkoj organizaciji.

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je „Kosovo teroristička država“.

„Kosovo je država koju kontrolišu teroristi i ratni zločinci… Ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači“, izjavio je Filips.

Kako podseća BIRN, Filips, koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

„Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću“, rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovu, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti savoj „kosovski projekat“.

BIRN podseća i da je Filips prošle godine dobio zabranu objavljivanja na Tviteru zbog svojih proruskih stavova o sukobu u Ukrajini.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Balkan

    Cuj covek ja nisam tako nacitan kao sto si ti ali bih voleo da mi objasnis sta je to fasisticko u Srbiji a sta je to sto je manje fasisticko na Kosovu i Metohiji, hvala ti unapred na objasnjenju i razjasnjenju. Ziveli

  2. AA ( americki alah)

    sipac, ponovicu tu, pise se : mitrovcanin, znamo da si retardiran, ne moras svaki put dokazivati iznova

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike