U trendu

Kamberi i Bahtiri: Bolja ekonomska saradnja opština

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi ocenio je danas, nakon razgovora sa predsednikom opštine južna Mitrovica Agimom Bahtirijem da će ubuduće biti uspostavljena bolja saradnja dve opštine uz korišćenje pozitivnih primera, naročito iz oblasti biznisa.

Gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri posetio je danas prvi put opštine Preševo i Bujanovac, gde je o aktuelnoj situaciji razgovarao sa lokalnim rukovodstvima.

Kamberi je novinarima nakon sastanka rekao da je dobro što je uspostavljena takva saradnja i da se nada da će se nastaviti ubuduće, naročito povodom integracija u EU.

Bahtiri je rekao da je za njega poseta protekla izuzetno dobro, a da je akcenat u razgovorima, osim u ekonomskom razvoju i ekonomskoj saradnji bio usmeren i na razgovore o putu u EU.

„Razgovarali smo i o suživotu i da se smanje tenzije u ovim opštinama, odnosno da nema uopšte tenzija i da se radi na poboljšanju situacije u obe opštine“, rekao je Bahtiri.

Kako je najavljenio, Agim Bahtiri nakon sastanak sa rukovodstvom opštine, u Bujanovcu treba da razgovara i sa predsednikom Nacionalanog saveta Albanaca Jonuzom Musliuom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.