U trendu

Karić: Tramp i Putin u Beogradu

Predložio sam da se američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin sastanu u Beogradu, imajući u vidu odlične odnose Srbije i Rusije, naveo je biznismen Bogoljub Karić u pismu koje je objavila beogradska Politika u izdanju od srede.

Logično je da Beograd povrati poziciju koju je imao za vreme nesvrstanih i ponovo postane centar medjunarodnih samita u rešavanju sukoba i jačanju stabilnosti, naveo je Karić, inače vlasnik BK grupe, koji je napustio Srbiju pre desetak godina zbog optužbi za privredne zloupotrebe.

On je rekao i da Beograd treba na tom samitu da inicira i ukidanje ekonomskih sankcija Rusiji, što je preko potrebno ne samo posrnuloj američkoj ekonomiji, već i EU.

„Premijer (Aleksandar) Vučić bi taj susret odlično organizovao“, naveo je Karić.

On je rekao i da je spreman da lično lobira kod dvojice svetskih lidera zarad boljitka Srbije.

Postupak protiv Karića za zloupotrebu položaja i malverzacije u kompaniji Mobtel obustavljen je 28. januara ove godine zbog zastarelosti, saopšteno je 23. septembra iz Višeg suda u Beogradu.

I dalje je na snazi naredba Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o izdavanju poternice za Karićem, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar