U trendu

Kfor ćuti: Šta će albanska vojska na KiM

Zajednička vežba albanske vojske i takozvanih kosovskih bezbebnosnih sanaga na KiM namenjena je zastrašivanju srpskog naroda u pokrajini i to jesu pripreme za eventualno izazivanje nasilja na severu KiM, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Ocenio je da je to neprihvatljiva demonstracija velikoalbanske politike, da Albanija nema nijedan osnov da šalje vojsku na KiM, sem ako nije okupatorska, te da je to što Albanija radi toliko opasno da se maltene graniči sa nezvaničnom objavom rata Srbiji.

„Oni su okupirali, ulaskom svojih snaga, deo naše teritorije. Ne reaguju UN i Kfor“, kaže Drecun na TV Pink.

Naglasio je da po Rezoluciji 1244 jedino vojno prisustvo na KiM može da bude prisustvo Kfor-a.

„Kako je Kfor mogao da dozvoli prisustvo vojne sile koja nije u sastavu Kfora? Zašto ih nisu sprečili? Ko je doneo političku odluku da se tako nešto dozvoli“, upitao je Drecun.

Naveo je da se time šalje poruka Beogradu da albanska armija može da pomogne specijalnim jedinicama Prištine da dovrše etničko čišćenje sa KiM i da proteraju do kraja Srbe sa KiM.

„Srbiji se šalje izuzetno opasna poruka koja može region da odvede u novo ratno stradanje, šalje nam se poruka da u slučaju da pokušamo da branimo srpski narod, ako dođe do eventualnog nasilja na severu, da će Albanija poslati svoju vojsku da nam se suprotstavi i da možemo da očekujemo vojsku Albanije na vrhu Kopanika gde je administrativna linija“, rekao je Drecun.

Naveo je da se pokazuje da režim iz Albanije zapravo stoji iza cele destabilizacije KiM, a svojevremeno i Makedonije.

Govorio je i o tome da je pre neki dan bio pravi obaveštajni rat u Makedoniji povodom depeše koju je američka ambasada u Skoplju poslala Stejt departmentu, a koju je objavio Vikiliks.

Pročitao je sadržaj depeše koja se odnosi na teroristički napad u Kumanovu 2015. godine, te podsetio da je i tada rekao da je tu terorističku grupu organizovao Haradinaj.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Anonimni

    STA RADI UN, I NATO U BRISELU / ONE NMOGU 1 REZOLUCIJU DA OCUVAJU CIM NE ZABRANJUJU INVAZIJE U SUVERENE DRZAVE. A TO SE BAS DESILO U E.U. V.BRITANIJA SADA NEMA OD KOGA DA TRAZI POMOC. POSLOVICA; KO DRUGOME JAMU KOPA I.T.D. TAKO IM TREBA. INTELEGEN C.,.I. A / ceo ZAPAD JE MANIPULISAN OD NEMACKE SA NOVIM SVETSKIM POREDKOM. VERUJU KANCELARKI A.MERKEL ONA JE IMALA 4 MANDATA DO 2021 . D. TRUMP I T. MAY JOS NEMA DO KRAJA 1 VI.

  2. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI ! ————— >>>>>>>>>>> oko nas su NATO UBICE , TEŠKO NAMA, TEŠKO LJUDIMA … NATO=North Atlantic Treaty Organisation, tj. Severnoatlantski savez SE ŠIRI , UNIŠTIĆE NAS , napr. možda — >>> kao NSATO =North & South Atlantic Treaty Organisation, tj. Severni i Južnoatlantski savez, BOŽE POMOZI -poludeli su , .KATASTROFALNO za planetu ZEMLJU i nas LJUDE, POPUŠTAJU „MALI NARODI“ , predlažu “ —— >>>> Status osnovnog saveznika SAD van NATO-a podrazumeva strateški vojni savez. To dozvoljava zajednički razvoj oružja i učešće u antiterorističkim operacijama, kupovinu američkog oružja, MUNICIJE OBOGAČENE URANIJUMOM , korišćenje finansijskih podstreka za kupovinu oružja, kao i sprovođenje zajedničkih vojnih vežbi.“… NATO, vojno-politički blok osnovan je 4. aprila 1949. godine u SAD.

  3. Anonimni

    sta ce srpska vojska u srbiju isto pitanje

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike