KFOR vežba na Kosovu – helikopteri, vozila i trupe na rutama (video)

PRIŠTINA – Kfor je sinoć putem društvenih mreža najavio održavanje vežbe na Kosovu u koju će biti uključeni i helikopteri, ne navodeći kada će vežba biti održana.

„Kfor će obaviti vežbu raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica Kfora, kao i održavanje njihove spremnosti. Kfor redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat“, piše u saopštenju Kfora objavljenom na Fejsbuku.

KFOR is going to conduct training, deploying troops along various routes of Kosovo. The exercise will involve helicopters and vehicles and is aimed to improve cooperation between KFOR units and to sustain their readiness. KFOR regularly trains to keep ready to fulfil its mandate.

Gepostet von Kosovo Force – KFOR am Freitag, 11. Januar 2019

Uz saopštenje je objavljen i video snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici Kfora kako probijaju barikade na putevima i u punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih „molotovljevih koktela“, patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

Kfor je ranije ove nedelje zbog vremenskih prilika odložio trodnevnu vežbu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Balkan

    Nadam se da je ovo samo KFOR.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike