U trendu

Kikinda: Radojević obišao izgradnju fekalne kanalizacije

KIKINDA – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, sa gradonačelnikom Kikinde Pavlom Markovim, obišao je danas radove na izgradnji fekalne kanalizacije u slivu Šumice, u Kikindi, za čije sufinansiranje je resorni sekretarijat izdvojio 10 miliona dinara.

Prema rečima Radojevića, reč je o radovima, koji su od izuzetnog značaja za sve građane ovog dela Kikinde, koji žive na periferiji u najneuslovnijem delu grada, gde problem nedostatka fekalne kanalizacije traje već više decenija, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Finansijska podrška Sekretarijata ovom projektu, čija je ukupna vrednost 37 miliona dinara, i čiji je cilj unapređenje života i prioritetnih potreba građana koji žive na peiferiji Kikinde je, ujedno, i pokazatelj kvalitetne saradnje koju ostvaruju Pokrajina i lokalna vlast. Reč je o projektu, koji je podeljen u dve faze. Prva faza se odnosi na sliv Šumice i pokriva deonice: Šumicino sokače, Miloševački drum i Mikro naselje i obuhvata 1.800 metara primarne mreže, i 900 metara sekundarne mreže, uglavnom kućnih priključaka“, rekao je Radojević.

Završetak prve faze radova na realizaciji projekta izgradnje fekalne kanalizacije u Kikindi, prema rečima izvođača radova, planirana je za 120 dana od početka radova.

Radojević je, takođe, najavio realizaciju još jednog projekta u Kikindi, koji će se odvijati uz pomoć Pokrajine.

Radojević je rekao da je reč o izgradnji dva nova bunara, čija ukupna vrednost iznosi 25 miliona dinara, u čemu je učešće Sekretarijata 17,5 miliona dinara.

On je naveo da, ukoliko se govori o ukupnoj saradnji resornog sekretarijata i Grada Kikinde, vrednost zajedničkih projekata je oko 162 miliona dinara.

Reč je o projektima uređenja kanalske mreže u funkciji navodnjavanja i odvodnjavanja, i istovremeno realizaciji projekta na uređenju atarskih puteva, otresišta i uklanjanja divljih deponija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike