U trendu

Klinton stigao u Prištinu, na ulici „duge cevi“ i K-9 (video, foto)

Bivši američki predsednik Bil Klinton stigao je na prištinski aerodrom „Adem Jašari“, gde ga je dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.
„Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsedniče“, napisao je Pacoli na Fejsbuku, gde je takođe postavio nekoliko fotografija dolaska Bila Klintona.

Klinton će prisustvovati obeležavanju 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo, prenosi B 92.

Prema ranijim najavama, Klinton će se danas u Prištini sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Ramušem Haradinajem, a kako je saopšteno iz kancelarije predsednika Tačija, on će se danas oko 15 sati sastati sa Klintonom, nakon čega će se zajedno obratiti medijima.

Uz tradicionalnu kosovsku pesmu ''Svu noć mi Bil-Bil prepeva'' Bedžet Pacoli dočekuje Bila Klintona, 11. jun 2019.

Gepostet von Maja Bulic am Dienstag, 11. Juni 2019

Iako se bivši američki predsednik smatra velikim prijateljem Kosova, njegov dolazak je praktično blokirao Prištinu, navodi tamošnji list „Gazeta ekspres“.

Kosovska specijalna policija od ranih jutarnjih sati obezbeđuje i pretražuje brojne objekte koji su na ruti Klintonovog kretanja.

Da bi se osiguralo da nijedno vozilo ni pešak ne prođu Klintonovom rutom od aerodroma do hotela, angažovani su i policijski psi, poznatiji kao K-9.

Ulice Prištine su pune naoružanih policajaca koji nose „duge cevi“.

Liria dhe Pavarësia jonë është e lidhur ngushtë me emrin e njeriut që sot po viziton Republikën tonë. Presidenti Klinton do të jetë i nderuar për jetë e mot nga Kosova.

Gepostet von Behgjet Pacolli am Dienstag, 11. Juni 2019

(Sputnjik)

3 komentara
  1. A

    Nasto budale bacaju pare,jos vece budale se raduju.Mislim da u Pristini ima puna 4 coveka koji se raduju poseti ovih cirkuzanata.Bolje da su pare podelili kao jedno kratnu pomoc sirotinji. Jedan cirkuzant je naplatio davno u gotovini,drugi telekom a treci busi duboko.Jado jadna i ovo vam se pise u blistavoj istoriji.Segrt se rodio i nema pameti da napreduje,nego jos jadni da umre.

  2. Anonimni

    kako to da nije ikoga u beograd obavestio

  3. Anonimni

    OČEKIVANO

Napišite komentar