najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Knjiga Borisa Džonsona o Čerčilu predstavljena u Beogradu

Knjiga novog šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona “Faktor Čerčil”, o životu i radu britanskog ratnog premijera, večeras je predstavljena u Skupštini grada Beograda.

O toj knjizi koja je godinu dana po objavljavanju u Londonu, prevedena i na srpski, govorili su ekspert za medjunarodne odnose iz Vašingtona Lari Grosman, premijer Srbije Aleksandar Vučić i profesor na beogradskom Fakultetu za bezbednost Zoran Dragišić.

“Ono što je najinteresantnije u ovoj knjizi jeste kako Džonoson predstavlja koliko je veliki čovek zapravo bio Vinston Čerčil… i kako je on smatrao da će, ukoliko čini idobro za narod, za ljude, to biti dobro za celu državu i za politiku koju je vodio”, rekao je Grosman.

Vučić je rekao da je Čerčil  bio jedan od najvećih lidera savremenog sveta i da je pitanje da li će biti još takvih, “s najboljim i najvećim rezultatima”.

“Dobro je da postoje oni koji od takvih hoće da uče, i na koje hoće da se ugledaju, što znači da im je ljubav prema otadžbini ključna ideologija, i mnogo bliža od ostvarivanja isključivo ličnih interesa”, rekao je on.

Dragišić je rekao da ta knjiga čiji je izdavač “Albion Books”, predstavlja “studiju o istorijskom subjektu” i ocenio da je “majstorski napisana”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike