U trendu

Albanski mediji: Tači bi da Srbiji vrati poklon Leke Rankovića

Predsednik Kosova Hašim Tači namerava da pravno obavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa sa Beogradom Srbiji vrati ono što je sam nazvao „poklonom (visokog funkcionera SFRJ Aleksandra Leke) Rankovića, odnosno delove opštine Leposavić zajedno sa Leškom, kao i deo teritorije opštine Zubin Potok, piše današnja Koha ditore.

Analitičari za današnje izdanje tog lista ocenjuju da Kosovo „ne treba da ostane talac takvih ‘poklona'“ i kažu da Tači u stvari time pojašnjava svoju ideju o razmeni teritorija, koju u javnosti nudi kao „korekciju granica“.

Tu ideju je predstavljao tokom javnih nastupa u televizijskim studijima izvan Kosova, ali ne i učešćem u političkim emisijama na Kosovu, navodi Koha ditore.

Politički analitičar Imer Muškoljaj je za taj list izjavio kako ovim potezom Tači, u stvari, želi razmenu teritorija, a ne korekciju granice od 430 kilometara kako govori u javnosti.

Činjenicom da govori o jednom delu teritorije severa Kosova, delovima opština Leposavić i Zubin Potok, Tači govori o razmeni teritorija, dok će za uzvrat dobiti nekoliko sela opštine Preševo, kazao je Muškoljaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar