Koha: Propao još jedan pokušaj za konsenzus o dijalogu

PRIŠTINA – Prištinska Koha Ditore piše danas da je propao još jedan pokušaj vladajuće koalicije i dela opozicije u Prištini da postignu konsenzus o dijalogu sa Beogradom.

Kako prenosi prištinski dnevnik, lideri vladajuće koalicije predložili su u ponedeljak rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u okviru briselskog dijaloga, ali da bi ona bila usvojena neophodno je da za nju glasa dve treći poslanika u parlamentu u prištini.
I dok predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je sastanak koji je juče održan bio konstruktivan, Koha tvrdi da se na njegov poziv nisu odazvale dve najveće opozicione stranke Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, koje se zalažu za vanredne parlamentarne izbore.
„Od maja pokušavam da pozovem partije na zajedničke sastanke.
Kosovo mora da govori jednim jezikom i da ima jedinstvenu poziciju o svojoj platformi. Predložena rezolucija uključuje sve što su opozicija i vladajuća koalicija tražile“, rekao je Veselji.

On je opozicionim partijama koje se nisu odazvale poručio da Kosovo ne može da bude, kako je rekao, bojno polje za vlast.

Od opozicionih stranaka sastanku su prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske partije i Alternative.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike